Snoede brød

Lækre og smagsfuld brød til at tage med i en fart eller til madpakken. Her er de med ost og pesto, men du kan variere med skinke og krydderier som du kan lide.
Ret Madpakke, Mellemmåltid, Snack
Antal 12 stk

Ingredienser
  

Opskrift

  • 20 g smør
  • 6 dl mælk eller vand
  • 25 g gær
  • 1 tsk salt
  • 250 g fuldkornsmel eller havregryn
  • 600 g hvedemel
  • 200 g smuldret salatost - eller feta
  • 75 g pesto efter din smag
  • 2 spsk sesamfrø

Sådan gør du
 

Fremgangsmåde:

  • Smelt smør i en gryde og tilføj mælken så den bliver lunet let
  • Hæld blandingen i en skål eller i røremaksine og rør gæren i
  • Tilsæt de øvrige ingredienser (på nær ost og pesto) og ælt godt sammen
  • Rul dejen ud til en firkant (ca 25 x 60 cm) på melstrøget bord
  • Smulder osten og bland den med pesto og fordel den på dejen
  • Fold nu 1/3 af dejen fra den korte ende ind over fyldet
  • Fold fra den anden ende 1/3 af dejen ind over, så dejen bliver i 3 lag
  • Pensel dejen med mælk og drys med sesamfrø. Skær dejen ud i 12 lige stor stykker og sno hver strimmel.
  • Fordel de snoede brød på en bageplade med bagepapir og giv dem tryk i hver ende
  • Lad dem hæve i 45 minutter
  • Bag dem i ca 12 minutter ved 225 grader (varmluft)