Smagefulde kødboller og lækre blomkålsris

En lækker og sund ret bestående af krydrede kødboller serveret med blomkålsris pyntet med ristede mandler og persille. Perfekt til en velsmagende middag med et lavt kulhydratindhold.
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Ret Aftensmad, Frokost, Hovedret
Antal 4 personer
Kalorier 400 kcal

Ingredienser
  

Kødboller:

  • 300 g hakket oksekød
  • 1 finthakket løg
  • 2 fed hvidløg finthakket
  • 1 håndfuld finthakket bredbladet persille
  • 1 tsk. paprika
  • 1 spsk. finthakket ingefær
  • ½ tsk. kanel
  • Evt. ½ tsk. cayennepeber
  • 2 æg
  • 2 tsk. loppefrøskaller
  • 2 tsk. salt
  • Friskkværnet peber
  • Smør eller kokosolie til stegning

Blomkålsris:

  • 1/2 blomkål
  • En lille håndfuld bredbladet persille
  • Skal af 2 citroner revet
  • 150 g mandler
  • Lidt salt
  • 2-3 spsk. olie til stegning

Sådan gør du
 

Kødboller:

  • Rør alle ingredienserne til kødbollerne godt sammen og lad blandingen hvile lidt.
  • Varm en pande op med smør eller kokosolie.
  • Form kødbollerne med en ske og steg dem gyldne på begge sider.

Blomkålsris:

  • Skær blomkålen i buketter og kør dem sammen med persille og citronskal i en foodprocessor, indtil blandingen er fin og jævn.
  • Steg mandlerne på en pande, indtil de begynder at tage farve. Lad dem køle lidt og hak dem groft.
  • Steg blomkålsrisene i olie på panden i et par minutter og drys med lidt salt.

Servering:

  • Anret kødbollerne på en tallerken og server blomkålsrisene ved siden af, pyntet med de hakkede, ristede mandler.

Noter

Denne ret kan nemt tilpasses med flere eller andre krydderier efter smag. Blomkålsrisene kan også tilføjes flere grøntsager for ekstra smag og farve. Perfekt til en sund og nærende middag.
Keyword Høj på protein, Keto, Low Carb