Pitabowl m. ristede kikærter og feta

Er du fan af bowls skal du også prøve denne. Mexikans inspireret, men lavet i et dansk køkken.
Ret Aftensmad, Brunch, Hovedret, Salat
Antal 4 Personer

Ingredienser
  

  • 2 store auberginer halve skiver af ca. 1 cm tykkelse
  • 2 store søde kartofler store tern
  • 2 spsk sesamolie eller anden olie
  • 2 fed hvidløg finthakket
  • salt & peber
  • 1 ds. kikærter*
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 tsk paprika
  • 1 tsk spidskommen
  • ½ tsk cayennepeber
  • 1 agurk i tern
  • 1 avocado I tynde skiver
  • 200 g rucola eller anden salat
  • 2 tomater i tern
  • 1 granatæble kerner herfra
  • ½ citron eller lime, revet skal og saft
  • 1 dl persille eller koriander, hakket
  • 2 dl yoghurt evt vegansk
  • 4 store fuldkorns pitabrød eller fladbrød
  • 100 g feta max 15% - alternativ mozzarella
  • 200 g hummus

Sådan gør du
 

  • Tænd ovnen på 180°
  • Vend skiver af auberginer og tern af sødekartofler med sesamolie og hakket hvidløg
  • Kom på en bageplade eller i et ildfastfad og krydder med salt og peber
  • Skyl og tør kikærterne
  • Vend kikærterne med olivenolie, paprika, spidskommen, cayennepeber, salt og peber
  • Kom kikærterne på en bageplade eller i et ildfastfad (de kan også steges på en pande)
  • Bag både kikærter, aubergine og sødekartofler i ca. 20-30 min til de er gyldne
  • Snit imens grøntsager
  • Rør yoghurt med persille, salt, peber, citrus saft og skal
  • Varm pitabrødene
  • Server enten som fyldte pitaer eller som salatbowl med brød
  • *Lav evt. lidt ekstra ristede kikærter til madpakke dagen efter
Keyword GLP-1 booster, Keto, Low Carb, overgangsalderen, Vegansk, Vegetar