Pitabowl m. ristede kikærter og feta
Er du fan af bowls skal du også prøve denne. Mexikans inspireret, men lavet i et dansk køkken.
Ret Aftensmad, Brunch, Hovedret, Salat
- 2 store auberginer halve skiver af ca. 1 cm tykkelse
- 2 store søde kartofler store tern
- 2 spsk sesamolie eller anden olie
- 2 fed hvidløg finthakket
- salt & peber
- 1 ds. kikærter*
- 1 spsk olivenolie
- 1 tsk paprika
- 1 tsk spidskommen
- ½ tsk cayennepeber
- 1 agurk i tern
- 1 avocado I tynde skiver
- 200 g rucola eller anden salat
- 2 tomater i tern
- 1 granatæble kerner herfra
- ½ citron eller lime, revet skal og saft
- 1 dl persille eller koriander, hakket
- 2 dl yoghurt evt vegansk
- 4 store fuldkorns pitabrød eller fladbrød
- 100 g feta max 15% - alternativ mozzarella
- 200 g hummus
Tænd ovnen på 180°
Vend skiver af auberginer og tern af sødekartofler med sesamolie og hakket hvidløg
Kom på en bageplade eller i et ildfastfad og krydder med salt og peber
Skyl og tør kikærterne
Vend kikærterne med olivenolie, paprika, spidskommen, cayennepeber, salt og peber
Kom kikærterne på en bageplade eller i et ildfastfad (de kan også steges på en pande)
Bag både kikærter, aubergine og sødekartofler i ca. 20-30 min til de er gyldne
Snit imens grøntsager
Rør yoghurt med persille, salt, peber, citrus saft og skal
Varm pitabrødene
Server enten som fyldte pitaer eller som salatbowl med brød
*Lav evt. lidt ekstra ristede kikærter til madpakke dagen efter
Keyword GLP-1 booster, Keto, Low Carb, overgangsalderen, Vegansk, Vegetar