Mørbrad m. majs og kartoffelsalat

Smagsfuld og farverig ret. Du laver den sikkert ikke kun en gang.
Ret Aftensmad, Hovedret
Antal 4 Portioner

Ingredienser
  

  • 600 g små kartofler evt. i halve
  • 400 g blomkål mundrettestykker
  • 1 svinemørbrad eller filet
  • 4 majskolber
  • 1 spsk olivenolie
  • 2 tsk honning
  • 2 spsk sennep
  • 1 spsk timian
  • 2 dl creme fraiche max 18 %
  • 1 bdt. purløg hakket
  • salt & peber

Sådan gør du
 

  • Kog kartoflerne i ca. 15 min i en stor gryde med letsaltet vand
  • Når der er ca. 5 minutter tilbage af kogetiden kommes blomkålen i gryden med kartofler
  • Når kartoflerne er færdige, overhældes de med kold vand og sættes på køl
  • Tænd ovnen på 200°
  • Hvis det ikke er gjort, afpudses svinemørbrad
  • Rør 1 tsk olivenolie, 1 tsk honning og 1 spsk sennep sammen
  • Smør mørbraden med blandingen
  • Krydder med timian, salt og peber
  • Bag svinemørbraden i et fad i ca. 20-25 min indtil kødet er mørt og gennemstegt
  • Kog majskolberne i saltet vand i ca. 5 min, indtil de er møre
  • Bland creme fraiche, 1 spsk sennep, 1 tsk honning, hakket purløg, salt og peber
  • Vend blandingen med de kogte kartofler og blomkål
  • Server stykker af svinemørbrad med kartoffelsalat og majskolber
Keyword Low Carb, overgangsalderen