Millionbøf

En klassisk ret med magert hakket kød og en smagfuld tomatbaseret sovs, serveret med fuldkornsris og en frisk salat af squash og agurk.
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 30 minutter
Ret Aftensmad, Frokost, Hovedret
Antal 4 personer
Kalorier 310 kcal

Ingredienser
  

  • 300 g magert hakket kød
  • 3 løg fint hakkede
  • 2 dl tomatketchup
  • 1 ds flåede tomater
  • 1 fed hvidløg hakket
  • 1 spsk Maizenamel
  • 2 squash hakket
  • ½ agurk hakket
  • 150 g kogte fuldkornsris
  • 3 dl vand
  • 1 spsk olie
  • Chili salt, peber

Sådan gør du
 

Ris:

  • Kog risene uden låg i 3 dl vand i 12 minutter. Lad dem derefter trække med låg i yderligere 12 minutter. Vend med en ske og hold dem varme.

Kød:

  • Varm olie i en gryde og svits hvidløget kort.
  • Tilsæt kødet og steg, indtil det er brunet.
  • Tilsæt de hakkede løg og steg, indtil de er bløde.

Sovs:

  • Tilsæt tomatketchup og flåede tomater til gryden.
  • Jævn retten med Maizena og lad det simre i 5 minutter.

Salat:

  • Bland hakket squash og agurk til en frisk salat.

Servering:

  • Server millionbøffen med de kogte fuldkornsris og salaten.

Noter

En nærende ret, der kan tilpasses med forskellige krydderier efter smag.