Let Stegt Oksekød og Grøntsager

En hurtig og nærende ret med saftige oksekødsstrimler og friske grøntsager i en let flødesauce.
Ret Aftensmad, Frokost, Hovedret
Antal 2 personer
Kalorier 698 kcal

Ingredienser
  

  • 350 g oksefilet skåret i små strimler
  • 2 spsk. raps- eller olivenolie
  • 2 fed presset hvidløg
  • ½ dl fløde
  • 1 løg skåret i tynde både
  • 1 rød peber skåret i tynde strimler
  • 1 stilk bladselleri i små tern
  • 100 g gulerod i tynde strimler
  • 125 g skiveskåret champignon
  • 3 spsk. citronsaft

Sådan gør du
 

Sauter kød:

  • Varm halvdelen af olien i en pande.
  • Sauter kødet med hvidløg og halvdelen af fløden, indtil det er brunet.
  • Fjern kødet fra panden.

Sauter grøntsager:

  • Opvarm den resterende olie i panden.
  • Sauter løg, rød peber, bladselleri og gulerødder indtil løget er mørt, ca. 5 minutter.
  • Tilsæt resten af fløden.

Tilsæt champignon og citronsaft:

  • Tilsæt champignoner og citronsaft.
  • Steg blandingen i ca. 3 minutter til.

Bland kød og grøntsager:

  • Bland det brunede kød med grøntsagerne og server straks.

Noter

Denne ret er fyldt med farverige grøntsager og saftigt oksekød, hvilket gør den både sund og mættende.