Kyllingeburger med sødkartoffelfritter

Ret Aftensmad, Hovedret
Antal 4
Kalorier 2916 kcal

Ingredienser
  

Ingredienser

Fritter:

  • 600 g søde kartofler i stave
  • spsk olivenolie
  • 2 spsk majsmel/maizena kan undlades
  • 1 tsk timian
  • salt

Burger:

  • 1 skiver bacon
  • 2 stk kyllingebryst
  • 1 tsk paprika
  • salt og peber
  • 1 spsk olie
  • 4 fuldkornsburgerboller
  • 2 avocadoer
  • 1 glas salsa
  • 1 hjertesalat eller anden salat, som blade
  • 1 rødløg i skiver
  • 2 tomater i skiver

Sådan gør du
 

Fremgangsmåde

  • Vend de sødekartoffelstave med olivenolie, majsmel, timian og salt.
  • Fordel fritterne på en bageplade med bagepapir.
  • Bag i ovnen ved 200 grader i ca. 20-30 minutter til de er gyldne. Vend gerne undervejs.
  • Kom evt. bacon med i ovnen i ca. 10 min på en anden bageplade med bagepapir. Ellers steg skiverne på en pande.
  • Skær kyllingefileterne over på langs. Krydr stykkerne med paprika, salt og peber.
  • Varm olien på en pande og steg kyllingebøfferne på begge sider til de er gennemstegte.
  • Varm burgerbollerne i ovn eller på brødrister.
  • Mos avocadokødet med en gaffel sammen med 3 spsk salsa. Smag til med salt og peber.