Kylling m. bagte grøntsager, nye kartofler og tzatziki

Skøn ret til alle tider på året.
Ret Aftensmad, Hovedret
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 1 squash
  • 1 aubergine
  • 2 peberfrugter
  • 2 rødløg
  • 4 fed hvidløg
  • 1 spsk olivenolie
  • 4 stk. kyllingebryst eller kyllingeunderlår *
  • 400 g små kartofler
  • 400 g græsk yoghurt max 2% eller evt. skyr
  • 1 agurk
  • salt og peber
  • timian
  • ½ citron

Sådan gør du
 

  • Skær squash, aubergine, peberfrugt og rødløg i mundrette stykker
  • Pres 3 fed hvidløg og bland det med olivenolie
  • Vend de skårne grøntsager med olien og kom dem i et ovnfast fad
  • Placer kyllingen ovenpå grøntsagerne krydr med timian, lidt citronsaft, salt og peber
  • Bag i ovnen ved 180 ° i ca. 40 minutter
  • Kog de små kartofler i letsaltet vand ca. 12 minutter til de er møre
  • Riv agurken og vrid noget af vandet fra
  • Rør agurken i den græske yoghurt
  • Pres det sidste fed hvidløg heri og smag til med salt og peber
  • Server de bagte grøntsager og kylling med kartofler og tzatziki
  • *Lav evt. lidt ekstra kylling til madpakke dagen efter
Keyword Low Carb, overgangsalderen