Kød og Linser i Chilisauce

En nærende og krydret ret med hakket kød og linser i en smagfuld chilisauce, perfekt til en mættende middag.
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 1 time 15 minutter
Samlet tid 1 time 30 minutter
Ret Aftensmad, Frokost, Hovedret
Antal 2 portioner
Kalorier 670 kcal

Ingredienser
  

  • 350 g hakket kød af okse lam eller kylling
  • 1 spsk. olivenolie eller rapsolie til stegning
  • 1 løg hakket
  • 1 porre i tynde ringe
  • 1 lille rød peberfrugt i små terninger
  • 3 forårsløg i ringe
  • 1 fed hvidløg finthakket
  • 1 dåse linser brune, grønne eller røde
  • 1 dåse ca. 125 g tomatpuré
  • 4 dl vand
  • 1 spsk. chilipulver
  • 2 tsk. salt
  • 1 tsk. tørret merian
  • 1 tsk. tørret oregano
  • 1 tsk. tørret basilikum
  • 1/2 tsk. peber
  • 1 tsk. koldpresset hørfrøolie
  • 2 dl revet parmesanost
  • Cremefraiche 18 % til servering

Sådan gør du
 

Brun Kødet:

  • Brun det hakkede kød på en tør stegepande. Smuldr kødet godt med en gaffel, så det bliver fint fordelt.

Steg Grøntsagerne:

  • Varm olien op på panden og steg løg, porre, peberfrugt, forårsløg og hvidløg ved middel varme, indtil løgene er bløde, ca. 8 minutter.

Kombiner Ingredienserne:

  • Tilsæt det brunede kød, linser, tomatpuré, vand og krydderier til panden. Rør godt rundt og lad retten småkoge under låg i ca. 1 time. Rør i den en gang imellem.

Tyk Konsistens:

  • Tilsæt den revne parmesanost og lad retten koge uden låg, indtil den får en tykkere konsistens.

Servering:

  • Server retten varm med en skefuld cremefraiche på toppen.

Noter

Retten kan tilpasses med forskellige typer linser eller krydderier efter smag. Server eventuelt med en frisk grøn salat eller fuldkornsbrød for en komplet måltidsoplevelse.
Keyword Høj på protein, Keto, Low Carb