Kalkunfrikadeller med Frisk Salat

Lækre og saftige kalkunfrikadeller serveret med en frisk og sprød salat af savojkål, appelsin og nødder.
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Trækketid 1 time
Samlet tid 1 time 35 minutter
Ret Aftensmad, Hovedret
Antal 8 Stk.
Kalorier 325 kcal

Ingredienser
  

  • 500 g hakket kalkunkød
  • 1 revet løg
  • 2 æg
  • Salt og peber
  • Olie til stegning
  • ½ savojkål
  • 1 appelsin
  • 50 g nødder hasselnødder eller valnødder
  • Evt. en lille håndfuld rosiner
  • 2 spsk god olie

Sådan gør du
 

  • Rør kødet godt med salt, til det bliver sejt, så det kan binde mere væske. Dette undgår tørre frikadeller.
  • Tilsæt de øvrige ingredienser til farsen.
  • Lad farsen trække i køleskabet i en time. Juster evt. med lidt koldt vand, hvis den er for fast.
  • Form farsen til frikadeller og steg dem i olie på en varm pande, indtil de er gyldne og gennemstegte.
  • Finsnit savojkålen. Skræl appelsinen og skær den i små både. Hak nødderne.
  • Bland kålen, appelsinen, nødderne, rosinerne og olien sammen.
  • Server frikadellerne med salaten. Gem halvdelen af frikadellerne til frokosten næste dag.

Noter

Frikadellerne kan også serveres kolde til frokost dagen efter.
Keyword GLP-1 booster, Keto