Gylden kylling med gylden sovs

En lækker ret med saftig grillet kylling og kogte rosenkål, serveret med en rig og cremet gylden sauce, der tilføjer ekstra smag og elegance til måltidet.
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 30 minutter
Ret Aftensmad
Antal 2 personer
Kalorier 540 kcal

Ingredienser
  

Kylling og rosenkål:

  • 1 grillet kylling delt i to
  • Saft fra 1 citron
  • Ekstra jomfruolie eller koldpresset rapsolie
  • 500 g rosenkål

Gylden sauce:

  • 3 æggeblommer
  • 2 spsk citronsaft
  • 1/2 tsk salt
  • 1 knsp cayennepeber
  • 3 1/2 spsk smør smeltet
  • 2 spsk tomatpure
  • 1 tsk koldpresset hørfrøolie

Sådan gør du
 

Tilberedning af rosenkål:

  • Rengør og kog rosenkål i letsaltet vand i ca. 12 minutter, til de er møre.

Varmning af kylling:

  • Varm olie og citronsaft i en stor pande.
  • Læg de to halvdele af kyllingen i panden og varm forsigtigt op under låg, vend dem en gang for at sikre sprødt skind.

Forberedelse af gylden sauce:

  • Pisk æggeblommerne lyse i en skål.
  • Tilsæt citronsaft, salt og cayennepeber og pisk godt sammen.
  • Pisk det varme smør i æggeblommeblandingen lidt ad gangen, indtil saucen bliver tyk.
  • Rør tomatpure og hørfrøolie i saucen.

Servering:

  • Server den varme kylling med kogte rosenkål og den gyldne sauce.

Noter

Denne ret kombinerer saftigt grillet kylling med nærende rosenkål og en lækker gylden sauce, der løfter smagsoplevelsen til nye højder. Den er perfekt til en sund og tilfredsstillende middag.