Grønne bønner og æggesalat

En frisk og nærende salat med grønne bønner, cherrytomater, hvidløg, pinjekerner og hårdkogte æg, smagt til med olivenolie og balsamicoeddike. Perfekt som en let frokost eller tilbehør.
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Samlet tid 20 minutter
Ret Aftensmad, Frokost, Tilbehør
Antal 2 personer
Kalorier 240 kcal

Ingredienser
  

  • 250 g grønne bønner grofthakket
  • 6-8 cherrytomater halveret
  • 2 fed hvidløg finthakket
  • 2 tsk. ristede pinjekerner
  • 2 tsk. olivenolie
  • 4 spsk. balsamicoeddike
  • 2 hårdkogte æg hakket
  • Sort peber
  • Evt. 2 skiver fuldkornsrugbrød som tilbehør

Sådan gør du
 

  • Kom bønnerne i en gryde med vand og kog dem i 5-10 minutter, til de er møre.
  • Afdryp bønnerne godt og læg dem tilbage i gryden.
  • Tilsæt de halve tomater, hvidløg, lidt sort peber, pinjekerner, olivenolie og balsamicoeddike. Bland forsigtigt.
  • Tilsæt de hakkede hårdkogte æg og bland forsigtigt igen.
  • Server retten med rugbrød til, hvis ønsket.

Noter

Denne ret kan serveres som en let frokost eller som et nærende tilbehør til aftensmaden. Den kombinerer proteiner fra æggene med grøntsager og sunde fedtstoffer fra pinjekerner og olivenolie.