Grøntsagsgratin
Michael Kragh Knudsen
Denne opskrift på grøntsagsgratin er en vidunderlig måde at nyde en række velsmagende og sundhedsfulde rodfrugter og grøntsager, der alle er bagt til perfektion. Retten er fyldig og nærende, ideel som en varmende side dish eller som et let hovedmåltid.
Forb. tid 25 minutter min
Bagetid 55 minutter min
Samlet tid 1 time t 20 minutter min
Ret Aftensmad, Brunch, Frokost
Antal 4 personer
Kalorier 290 kcal
- 1 spidskål
- 1 stor bagekartoffel
- 2 gulerødder
- 2 løg
- 2 porrer
- 1 pastinak eller persillerod
- 2 hele æg
- 2 dl skummetmælk
- 1 dl hasselnødder grofthakkede
- Salt og peber efter smag
Forbered grøntsagerne:
Forvarm ovnen til 200°C.
Rens og skær spidskål, bagekartoffel, gulerødder, løg, porrer, og pastinak eller persillerod i tynde skiver eller tern. En mandolinjern kan være hjælpsom til at opnå ensartede skiver.