Frisk grønkålssalat

En sprød og frisk salat med grønkål, spinat, appelsin og ristede mandler, perfekt som en hovedret eller side dish. Denne salat kombinerer teksturer og smage på en lækker måde og er rig på vitaminer og mineraler.
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Ret Aftensmad, Hovedret, Salat, Tilbehør
Antal 4 personer
Kalorier 339 kcal

Ingredienser
  

Salat:

  • 200 g savojkål
  • 200 g spinat
  • 2 spsk. sesamfrø
  • 100 g hele smuttede mandler
  • Lidt rapsolie
  • Salt
  • 4 økologiske appelsiner

Marinade:

  • Saft af appelsinresterne
  • Saft af 1 citron
  • 2 spsk. honning
  • 2 spsk. æblecidereddike eller lignende cidereddike
  • 1 fed hakket eller presset hvidløg
  • ½ dl koldpresset rapsolie
  • Salt og peber

Sådan gør du
 

Forberedelse af Kål:

  • Fjern de yderste grønne blade fra savojkålen. Snit savojkålen og spinaten så fint som muligt (gerne under 2 mm). Kom kålen i koldt vand for at gøre den ekstra sprød.

Ristning af Sesamfrø og Mandler:

  • Rist sesamfrøene på en varm pande, indtil de springer og er gyldne.
  • Vend mandlerne med lidt olie og salt og rist dem gyldne ved svag varme enten på en pande eller i ovnen ved 150 grader. Husk at ryste dem undervejs.

Forberedelse af Appelsiner:

  • Skær skallen af appelsinerne med en tyndskræller, pas på ikke at få det hvide med. Snit appelsinskallen i så fine strimler som muligt.
  • Fjern resten af skrællen fra appelsinerne med en kniv, og skær derefter appelsinerne i fileter.

Marinade:

  • Pres saften af appelsinresterne ned i en gryde sammen med citrussaften. Kog ind til det halve og lad det køle ned.
  • Kom citrussaften i en blender sammen med honning, eddike og hvidløg. Blend dressingen med rapsolie og smag til med salt, peber og evt. lidt frisk citronsaft.

Samling af Salat:

  • Vend kålen med dressingen, appelsinstrimlerne og sesamfrøene.
  • Anret råkosten på et stort fad og fordel appelsinfileterne og de ristede mandler på toppen.

Noter

Salaten kan serveres som hovedret eller som et lækkert tilbehør til andre retter.
Variationer kan inkludere tilføjelse af andre frugter som granatæblekerner eller tørrede tranebær for ekstra smag og tekstur.
Keyword GLP-1 booster, Vegansk, Vegetar