Farsede Porrer med Ristede Champignon

En klassisk dansk ret med farsede porrer serveret med en velsmagende champignonsovs.
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 50 minutter
Ret Aftensmad, Frokost, Hovedret
Antal 4 portioner
Kalorier 300 kcal

Ingredienser
  

Farsede Porrer:

  • 500 g hakket skinkekød eller kalv og flæsk
  • 1 lille finthakket løg
  • 1 æg
  • 1 dl rasp
  • 1 dl væske evt. kold porrevand
  • Rasp til panering
  • Smør til stegning
  • 3 porrer

Champignonsovs:

  • 250 g champignon
  • 1 løg

Sådan gør du
 

Forbered Farsen:

  • Rør farsen sammen med finthakket løg, æg, rasp og væske. Farsen skal være fastere end en almindelig frikadellefars.
  • Lad farsen hvile i køleskabet i ca. 30 minutter.

Forbered Porrerne:

  • Rens porrerne og skær dem i 6 cm stykker.
  • Kog porrestykkerne næsten møre i let saltet vand i ca. 10 minutter. Tag dem op af vandet og lad dem dryppe af i en si.

Fars og Panering:

  • Læg et stykke bagepapir på køkkenbordet og drys med rasp.
  • Tag en spiseskefuld fars og bred den ud på raspen, så det passer til et stykke porre.
  • Læg et stykke porre på farsen og klem farsen sammen omkring porren. Rul den derefter i raspen.

Stegning:

  • Varm smør på en pande ved middel varme og steg de farserede porrer til de er gyldne og gennemstegte.

Champignonsovs:

  • Rens og skær champignon og løg i skiver.
  • Rist champignon og løg i lidt smør på en pande. Krydr med salt og peber.
  • Server champignonsovsen til de farserede porrer.

Noter

Server retten med kartofler eller en frisk grøn salat for et komplet måltid.