Chili Con Carne med grøntsager og oksekød

En velsmagende og krydret Chili Con Carne, perfekt til ketose og nem at lave i store portioner. En mættende ret fyldt med grøntsager og krydderier, serveret med en klat cremefraiche.
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Ret Aftensmad, Hovedret
Antal 2 personer
Kalorier 503 kcal

Ingredienser
  

  • 500 g hakket oksekød
  • 1 løg grofthakket
  • 3 store fed hvidløg finthakket
  • 1 spsk. olivenolie
  • ½ aubergine
  • 1 frisk chili
  • ½ tsk. cayennepeber
  • 1 lille dåse tomatpuré
  • 1 dåse flåede tomater
  • 2 tsk. oregano
  • 1 tsk. spidskommen
  • 1 tsk. kakao
  • 1 stor squash
  • 1 rød eller grøn peberfrugt
  • 2 spsk. cremefraiche 18%
  • Tabascosauce
  • Salt og peber

Sådan gør du
 

  • Skær auberginen i skiver, drys dem med salt og stil dem til side.
  • Hak løget groft og steg det i 1 spsk. olie på en pande, indtil det er lidt brunt. Kom det derefter op i en gryde.
  • Steg kødet ved kraftig varme på en pande, mens du rører hele tiden, så det smuldres. Hæld det derefter op i gryden.
  • Tilsæt salt, peber, hvidløg, og de andre krydderier til kødet.
  • Tilsæt tomatpuré, fyld dåsen med vand 3 gange og tilsæt dette til gryden. Tilsæt de flåede tomater.
  • Kog retten under låg i 20 minutter.
  • Skyl saltet af auberginestykkerne og pres dem let i hånden. Skær aubergine og squash i tern på 1,5x1,5 cm.
  • Befri peberfrugterne for kernehus og skær dem i tern. Halver chilien og fjern kernerne ved at skylle den i koldt vand. Snit den meget fint.
  • Svits alle grøntsagerne godt og tilsæt dem til retten, som koger yderligere 10 minutter under låg.
  • Server retten rygende varm med en klat cremefraiche og evt. et par stænk tabascosauce.

Noter

Gem evt. noget af retten til frokost næste dag.