Tikka Masala

Indisk inspireret skøn og smagsfuld ret.
Ret Aftensmad, Hovedret
Antal 4 portioner

Ingredienser
  

  • 2 spsk olivenolie
  • 1 løg finhakket
  • 3 fed hvidløg finhakket
  • cm ingefær fintrevet
  • 1 aubergine i tern
  • 3 spsk garam masala
  • 1 tsk spidskommen
  • 1 tsk paprika
  • 200 g røde linser eller 400 g kyllingeinderfilet
  • 1 ds hakkede tomater
  • 1 ds kokosmælk light
  • salt & peber
  • 2 dl brune ris
  • 4 dl vand
  • 300 g blomkål ris, revet eller finthakket
  • frisk koriander
  • 40 g cashewnødder hakkede

Sådan gør du
 

  • Varm olien op i en stor gryde ved medium varme.
  • Tilsæt løg, hvidløg, ingefær og aubergine, og steg dem i et par minutter, indtil løgene bliver bløde og gennemsigtige
  • Tilsæt garam masala-krydderi, spidskommen og paprika til gryden
  • Kom linser (eller kylling) i gryden og steg i et par minutter
  • Tilføj hakkede tomater og kokosmælk
  • Kog i ca. 15-20 min og smag til med salt og peber
  • Kog ris efter anvisning
  • Vend de varme kogte ris med revet blomkål og lad dem få lidt varme
  • Server tikka masala med ris og top med frisk koriander og hakkede cashewnødder
Keyword Low Carb, overgangsalderen