Lakselasagne
En sund og lækker variant af den klassiske lasagne, hvor savojkål erstatter de traditionelle lasagneplader, og fyldet består af frisk laks, spinat og tomater. Perfekt til en sund aftensmad, der er både mættende og smagfuld.
Forb. tid 20 minutter min
Tilb. tid 30 minutter min
Samlet tid 50 minutter min
Ret Aftensmad, Frokost, Hovedret
Antal 2 portioner
Kalorier 691 kcal
- 10-15 savojkålsblade
- 400 g laksefilet uden skind
- 400 g frossen helbladet spinat
- 5 tomater
Sauce:
- 3 dl letmælk
- 100 g revet mozzarellaost
- 1/2 tsk. muskatnød
- 1 tsk. salt
- 1/2 tsk. peber
- 1 dåse hakkede og flåede tomater
- Olie til fadet
Tilberedning:
Smør et ildfast fad med olie.
Skær laksen og tomaterne i meget fine, tynde skiver.
Læg et lag spinat i fadet, derefter laks, tomat og afslut med kålblade. Gentag, indtil alle ingredienser er brugt.
Sauce:
Bland letmælk, revet mozzarella, muskatnød, salt og peber. Hæld denne blanding over lasagnen.
Afslut med dåsetomaterne på toppen.
Savojkålsbladene kan erstattes med spinat eller hvidkål for variation.
Laksen kan erstattes med anden fisk som ørred eller torsk for en anden smagsoplevelse.
Keyword GLP-1 booster, Keto