Lakselasagne

En sund og lækker variant af den klassiske lasagne, hvor savojkål erstatter de traditionelle lasagneplader, og fyldet består af frisk laks, spinat og tomater. Perfekt til en sund aftensmad, der er både mættende og smagfuld.
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 50 minutter
Ret Aftensmad, Frokost, Hovedret
Antal 2 portioner
Kalorier 691 kcal

Ingredienser
  

  • 10-15 savojkålsblade
  • 400 g laksefilet uden skind
  • 400 g frossen helbladet spinat
  • 5 tomater

Sauce:

  • 3 dl letmælk
  • 100 g revet mozzarellaost
  • 1/2 tsk. muskatnød
  • 1 tsk. salt
  • 1/2 tsk. peber
  • 1 dåse hakkede og flåede tomater
  • Olie til fadet

Sådan gør du
 

Forberedelse:

  • Klip savojkålsbladene i samme form som lasagneplader og kog dem i ca. 10 minutter. Afdryp dem på køkkenrulle.

Tilberedning:

  • Smør et ildfast fad med olie.
  • Skær laksen og tomaterne i meget fine, tynde skiver.
  • Læg et lag spinat i fadet, derefter laks, tomat og afslut med kålblade. Gentag, indtil alle ingredienser er brugt.

Sauce:

  • Bland letmælk, revet mozzarella, muskatnød, salt og peber. Hæld denne blanding over lasagnen.
  • Afslut med dåsetomaterne på toppen.

Bagning:

  • Bag i en forvarmet ovn ved 200 grader i ca. 30 minutter, indtil osten er smeltet og gylden.

Noter

Savojkålsbladene kan erstattes med spinat eller hvidkål for variation.
Laksen kan erstattes med anden fisk som ørred eller torsk for en anden smagsoplevelse.
Keyword GLP-1 booster, Keto