Grydekylling med Tomat

En fyldig og smagfuld ret, der kombinerer saftige kyllingestykker med en krydret tomatpuré og stegte grøntsager. Perfekt til en middag med familie eller venner, og nok til at have rester til dagen efter.
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 45 minutter
Ret Aftensmad, Frokost, Hovedret
Antal 4 portioner
Kalorier 425 kcal

Ingredienser
  

  • 1 kylling
  • ½ tsk. karry
  • 1 løg
  • 2 peberfrugter
  • 2 dåser flåede tomater
  • 1 lille dåse tomatpuré
  • 2 spsk. olie
  • Paprika cayennepeber, salt, peber efter behag
  • 1 broccoli
  • 2 gulerødder
  • 1 rød peberfrugt

Sådan gør du
 

Forberedelse af Kylling:

  • Kog kyllingen i få minutter i lidt vand (et par centimeter i bunden af gryden) med lidt karry. Når kyllingeskindet er hvidt, tages kyllingen op af gryden.

Tomatpuré:

  • Blend løg, tomater, tomatpuré og peberfrugter til en puré.
  • Varm olien i gryden. Når olien er varm, hældes pureen i og steges godt igennem i 5-8 minutter. Smag til med paprika, cayennepeber, salt og peber.

Kylling og Tomatpuré:

  • Kom kyllingen tilbage i gryden og kog det hele til kyllingen er gennemkogt og mør, ca. 30 minutter.

Stegte Grøntsager:

  • Skær broccoli i meget små buketter, hak gulerødderne og peberfrugten fint.
  • Steg grøntsagerne på en pande i olie tilsat chili eller en anden af dine favoritkrydderier. Smag til med salt og peber.

Servering:

  • Server kyllingen med de stegte grøntsager.

Noter

Denne ret er perfekt til at lave i større mængder og have rester til dagen efter.
Du kan variere krydderierne efter smag og tilføje andre grøntsager efter ønske.
Keyword GLP-1 booster