Bønne og champignongryde

Michael Kragh Knudsen
Denne bønne- og champignongryde er en næringsrig og velsmagende vegetarisk ret, der kombinerer hjertelige bønner med saftige champignoner i en aromatisk sauce. Retten er toppet med et sprødt lag af fuldkornsbrødkrummer og smeltet ost, hvilket giver en dejlig tekstur og ekstra smag. Den er ideel som et hovedmåltid til aftensmaden eller som en fyldig side dish.
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Gratinering 7 minutter
Samlet tid 42 minutter
Ret Aftensmad
Antal 2 personer
Kalorier 215 kcal

Ingredienser
  

  • 400 g bønner på dåse skyllet og afdryppet
  • 2 dl grønsagsbouillon
  • 1-2 fed hvidløg knust
  • 400 g champignoner skåret i skiver
  • 1 tsk. smør
  • 2 spsk. citronsaft
  • 2 spsk. hakket persille
  • 50 g fuldkornsbrødkrummer
  • 50 g reven ost

Sådan gør du
 

  • Forbered ingredienserne: Skyl og afdryp bønnerne. Skær champignonerne i skiver, og knus hvidløget.
  • Tilbered champignonerne: Opvarm smørret i en stor gryde over medium varme. Tilføj champignonerne og det knuste hvidløg. Sautér, indtil champignonerne begynder at blive gyldne og væsken er fordampet.
  • Tilsæt bønner: Tilføj de afdryppede bønner til gryden sammen med grønsagsbouillonen. Lad det simre i ca. 5-10 minutter, eller indtil det meste af væsken er absorberet.
  • Tilføj krydderier: Rør citronsaften og hakket persille ind i gryden. Justér smagen med salt og peber efter behov.
  • Forvarm ovnen: Tænd ovnen og indstil den til grillfunktion.
  • Tilføj topping: Overfør bønne- og champignonblandingen til et ovnfast fad. Drys fuldkornsbrødkrummerne og den revne ost over toppen.
  • Gratinér i ovnen: Placer fadet under grillen i ovnen, og gratinér i 5-7 minutter, eller indtil overfladen er gylden og osten er smeltet.
Keyword Høj på protein, Vegetar