Bagt gulerodsgrød

en del af kostplanen for kvinder i overgangsalderen
Ret Madpakke, Mellemmåltid, Morgenmad
Antal 1 person

Ingredienser
  

  • ½ tsk olie til smøring af form
  • 1 stor gulerod revet
  • 1 dl havregryn
  • 1 dl mælk
  • 1 æg
  • 1 spsk honning eller sirup
  • 1 tsk vaniljepulver
  • ½ kanel
  • ½ tsk kardemomme
  • ½ tsk bagepulver
  • 1 spsk rosiner
  • salt
  • 2 spsk yoghurt eller skyr evt. med lidt vanilje
  • 5 mandler hakket

Sådan gør du
 

  • Tænd ovnen på 180° og smør en lille form med lidt olie
  • Kom gulerødder, havregryn, mælk, æg, sirup eller honning, vanilje, kanel, kardemomme, salt, bagepulver og rosiner i en skål. Rør godt for
  • at blande alle ingredienserne
  • Hæld blandingen i den forberedte bageform og jævn overfladen
  • Bag i den forvarmede ovn i ca. 20-25 minutter, eller indtil grøden er fast og gyldenbrun på toppen
  • Server den bagte grød med en klat yoghurt og hakkede mandler
Keyword Low Carb, overgangsalderen, Vegetar