Æblecrumble

Michael Kragh Knudsen
Æblecrumble er en klassisk og elsket dessert, der kombinerer sødme og krydderi med en skøn tekstur. Denne opskrift på æblecrumble er let at lave og perfekt til at imponere gæster eller som en hyggelig eftermiddagssnack. Serveret med vaniljeskyr tilføjer en lækker cremet dimension, der komplementerer den knasende topping og de saftige æbler.
Ret Mellemmåltid, Snack
Antal 4 personer
Kalorier 223 kcal

Ingredienser
  

  • 500 g æbler skåret i smalle både
  • 80 g havregryn
  • 25 g sukker kan erstattes helt eller delvist med sukkererstatning
  • 2 tsk kanel
  • 1 tsk kardemomme
  • 25 g mandler hakket
  • 50 g smør
  • 4 spsk Vaniljeskyr til servering
  • Evt. ½ citronskal til topping

Sådan gør du
 

Forvarm ovnen:

  • Sæt ovnen på 180 grader Celsius.

Forbered æblerne:

  • I et ovnfast fad, vend æblestykkerne med 1 tsk kanel og kardemomme for at tilføje smag. Sørg for at æblestykkerne er jævnt fordelt i fadet.
  • Lav crumble-topping:
  • I en skål, bland havregryn, hakket mandler, sukker, og resten af kanelen. Tilsæt smørret, og arbejd det ind i de tørre ingredienser med fingrene, indtil blandingen bliver til en løs, smuldret dej.

Bages:

  • Fordel crumble-dejen jævnt over de krydrede æbler i fadet.
  • Bag i ovnen i ca. 15-20 minutter, eller indtil toppingen er blevet gylden og sprød.

Servering:

  • Server æblecrumblen varm, toppet med en skefuld vaniljeskyr. For et ekstra pift, riv lidt citronskal over hver portion.

Noter

Denne æblecrumble med vaniljeskyr er både enkel og utrolig velsmagende og kan serveres som dessert efter et måltid eller som en særlig weekend-snack.