Top 5 - Vigtige vaner, der giver dig energi, motivation og vægttab.
Skrevet af: Michael Knudsen

God energi og overskud er en fantastisk ingrediens til at skabe motivation. Her har du 5 af de vigtigste ting, der giver dig energi, motivation og vægttab. 

Nr. 1 – Få søvn nok.

Søvn er en af de vigtigste faktorer i forhold til din energi OG dit vægttab. Du bør have minimum 7 til 8 timers søvn i døgnet. 

God søvn giver dig overskud til dagens gøremål og energi til det du ønsker at have fokus på. 

Får du for lidt søvn påvirker det din lyst til kage, slik og andre hurtige kulhydrater. Samtidig orker du ikke at komme ud og få motion, hvis du er træt. 

Prioritere dig selv. Drop smartphone og tv sidst på aftenen og gå tidligere i seng.

Nr. 2 – Lær at elske modstand

Modstand, om det er frygt, ubehag, smerte , indre uro eller anden modstand, er en helt naturlig del af os. Problemet er, at netop disse følelser kan få dig til at vige tilbage for det, du ønsker skal ske for dig. Dette kaldes at være i komfortzonen. 

Du kender det sikkert, men gør du alligevel det du frygter (f.eks. at du er bange for at fejle), får du en sejrsfølelse der er helt vidunderlig. 

Bliv ven med din modstand og overvind det som du før syntes var svært. 

Nr. 3 – Gå en lang tur daglig.

Sørg for at komme ud og gå dagligt. Det gør noget godt for humøret og din energi. Vasketøjet kan godt vente. Kom ud og gå når du kommer hjem fra job eller på vej dertil. Så snart lejligheden byder sig. 

Du fortryder aldrig en gåtur eller træning. 

Kom afsted!

Nr. 4 – spis nok i løbet af dagen. 

Spis ofte, men mindre måltider. Du vil på den måde altid være mæt og dit blodsukker er stabilt. Når dit blodsukker er stabil har du ikke samme trang til søde sager. 

Du kender sikkert til det med at tage i supermarkedet på tom mave. Der kommer altid mere i indkøbsvognen end du har planlagt – af søde sager, når du er sulten og blodsukkeret er lavt. 

Spis gerne hver 3. time. 

Nr. 5 – Indfør madro.

Tv, smartphones og computere underholder os – også når vi spiser. Når vi ikke er opmærksomme på måltidet, registrerer hjernen ikke oplevelsen helt, og der er større risiko for at vi føler os mindre mætte, end vi er. 

Prioriterer din mad og dine måltider og tiden mens du spiser. 

Hvordan vil din dag være, hvis du optimerer på disse 5 vaner?

Hvor meget lettere vil det være at holde din vægt, når du er der hvor du ønsker at være, og holder fast i disse 5 vaner?