Spinatfyldt Kylling med Tomatkompot

En smagfuld og saftig kyllingeret fyldt med spinat og skalotteløg, serveret med en frisk og simpel tomatkompot.
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 45 minutter
Ret Aftensmad
Antal 4 personer
Kalorier 366 kcal

Ingredienser
  

Kylling med spinatfyld:

  • 2-4 kyllingebryster
  • 200 g frisk spinat
  • 2 skalotteløg finthakkede
  • 1 spsk smør
  • Salt og friskkværnet peber
  • 1 spsk olivenolie
  • Bredbladet persille til pynt

Tomatkompot:

  • 4 modne tomater skåret i fine tern
  • 1-2 fed hvidløg finthakkede
  • 1 spsk olivenolie

Sådan gør du
 

Forberedelse af spinatfyld:

  • Damp spinat og finthakkede skalotteløg i smør under låg i et par minutter.
  • Krydr med salt og peber, hæld blandingen i en sigte og pres vandet ud.

Forberedelse af kylling:

  • Bank kyllingebrysterne flade ved at placere dem i en stor plastikpose og slå let med en kødhammer.
  • Læg en strimmel af spinatblandingen på hver kyllingebryst, krydr med salt og peber.
  • Saml kyllingebrysterne med kødnåle eller tandstikker.

Tilberedning af kylling:

  • Brun kyllingebrysterne på en pande i olivenolie og krydr med salt og peber.
  • Skru ned for varmen, læg låg på panden og lad retten simre i 10-15 minutter.

Tilberedning af tomatkompot:

  • Lun olivenolie på en pande og kog de finthakkede hvidløg deri, uden at de brunes.
  • Tilsæt tomattern og lad retten simre ved svag varme under låg i 10-15 minutter.

Servering:

  • Server de spinatfyldte kyllingebryster med tomatkompot på en tallerken og pynt med bredbladet persille.

Noter

Denne opskrift kombinerer saftige kyllingebryster med en fyldig spinatblanding og en simpel tomatkompot, der sammen skaber en velsmagende og nærende hovedret.