Salat Nicoise

Michael Kragh Knudsen
Salat Nicoise er en klassisk fransk salat, der byder på en frisk og tilfredsstillende blanding af grøntsager, æg og tun, perfekt til en let frokost eller middag. Denne version tilføjer lidt twist med rød spidskål og dild, der giver ekstra smag og farve.
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Samlet tid 25 minutter
Ret Frokost, Salat
Antal 2 personer
Kalorier 598 kcal

Ingredienser
  

  • 4 æg
  • 75 g bladsalat f.eks. feltsalat eller babyspinat
  • 150 g fintsnittet rød spidskål
  • 75 g oliven uden sten
  • 150 g cherrytomater halverede
  • 3 spsk olivenolie
  • Saften fra 1 økologisk citron
  • 2 dåser tun i olie drænet
  • 1 bundt dild hakket

Sådan gør du
 

Kog æggene:

  • Bring en kasserolle med vand i kog. Tilsæt æggene og kog dem i ca. 8-10 minutter for hårdkogte æg. Afkøl dem i koldt vand, pil dem og skær dem i halve eller kvarte.

Forbered salaten:

  • Vask og tør bladsalaten og spidskålen. Anret bladsalat og spidskål i en stor salatskål.

Tilføj ingredienserne:

  • Tilsæt de halverede cherrytomater og oliven til salatskålen.

Forbered dressingen:

  • I en lille skål, bland olivenolie og citronsaft sammen til en dressing. Krydr med salt og peber efter smag.

Samle salaten:

  • Fordel tunen over salaten. Drys med hakket dild. Placer de halverede æg rundt omkring i salaten.

Dress salaten:

  • Hæld dressingen over salaten lige før servering og vend forsigtigt for at kombinere alle ingredienserne.
Keyword Keto, Vegetar