Linsegranola‬ ‭

Granolaen vil være skøn som topping på skyr, i smoothies eller som en lille snack.
Ret Morgenmad, Snack, Tilbehør

Ingredienser
  

  • Ingredienser:‬
  • 50 g belugalinser/ ca. ½ dl. tør vægt‬
  • 2 dl havregryn‬
  • 1 dl mandler grofthakkede - kan også være andre nødder‬
  • 1 dl solsikkekerner‬
  • ½ ‭ dl chiafrø‬
  • 1 tsk kanel efter smag‬
  • ½ tsk salt‬
  • 2 spsk honning kan erstattes med et sukkerfrit flydende sødemiddel, hvis ønsket‬
  • 2 spsk. rapsolie neutral olie‬
  • evt. 1 tsk vaniljepulver‬

Sådan gør du
 

‬Fremgangsmåde:‬

  • ‭Skyl linserne og kog efter anvisning på pakken. Tænd ovnen på ca. 160 grader.‬
  • ‭Dræn bønnerne og lad dem køle af. Bland linser, havregryn, mandler, solsikkekerner,‬ chiafrø, kanel og salt i en stor skål.‬
  • ‭Opvarm rapsolien ved lav varme og tilsæt honning. Rør det godt rundt og tilsæt evt.‬ vaniljepulver. Vær opmærksom på, at det ikke skal op og koge. Efter honningen er blevet‬ opløst i olien, skal det hældes i skålen med de tørre ingredienser, hvorefter det blandes godt‬ sammen.
  • Fordel blandingen jævnt på en bageplade med bagepapir.
  • Bag i ca. 25-30 min,‬ indtil granolaen er sprød og gylden. Rør rundt halvvejs gennem blandingen, for at sikre, at‬ den bliver ristet jævnt.
  • Lad granolaen køle af - den bliver sprødere efter den er afkølet.‬
  • ‭Bagefter kan du bryde det i små stykker og opbevare det i en lufttæt beholder.‬
  • ‭Granolaen vil være skøn som topping på skyr, i smoothies eller som en lille snack.
Keyword GLP-1 booster, Low Carb, overgangsalderen, Vegetar