Skyl linserne og kog efter anvisning på pakken. Tænd ovnen på ca. 160 grader.
Dræn bønnerne og lad dem køle af. Bland linser, havregryn, mandler, solsikkekerner, chiafrø, kanel og salt i en stor skål.
Opvarm rapsolien ved lav varme og tilsæt honning. Rør det godt rundt og tilsæt evt. vaniljepulver. Vær opmærksom på, at det ikke skal op og koge. Efter honningen er blevet opløst i olien, skal det hældes i skålen med de tørre ingredienser, hvorefter det blandes godt sammen.
Fordel blandingen jævnt på en bageplade med bagepapir.
Bag i ca. 25-30 min, indtil granolaen er sprød og gylden. Rør rundt halvvejs gennem blandingen, for at sikre, at den bliver ristet jævnt.
Lad granolaen køle af - den bliver sprødere efter den er afkølet.
Bagefter kan du bryde det i små stykker og opbevare det i en lufttæt beholder.
Granolaen vil være skøn som topping på skyr, i smoothies eller som en lille snack.